Skip to main content

INSPIRATION

Badehusene - byliv før bolig

Som en del af området omkring Bassin 7 i Aarhus Havn, har Flex Modul for bygherre opført 21 fritliggende badehuse. Bylivet i området har siden udviklet sig med en bred vifte af aktiviteter med havnebad, cafeer, sport og teatre.

Photo Rasmus Hjørtshøj og BIG - Bjarke Ingels

Photo Rasmus Hjortshøj og BIG - Bjarke Ingels 

Designet til mindste detalje

De 21 badehuse er tegnet af arkitektfirmaet BIG, som har designet projektet ned til de mindste, fine detaljer. Facaden mod syd og havnen består af glaspartier, der giver en fantastisk panoramaudsigt og samtidig kan de åbnes helt op mod vandet, og havnekanten inddrages som terrasse. 

Bagbeklædningen på husene er konstrueret med et roterende og unikt mønster, som skaber en bagside, der både er interessant og pæn at kigge på for de forbigående og beboerne i AARhus.

Naturlig træbeskyttelse

Træbeklædningen er behandlet efter japansk tradition, hvor man som naturlig og bæredygtig imprægnering brænder de øverste millimeter af træet. Ved den behandling forsvinder sukkerstofferne fra overfladen, så mikroorganismer ikke kan angribe træet og man får en vedligeholdelsesfri, sort overflade med et smukt og unikt udtryk. 

Photo Rasmus Hjortshøj og BIG - Bjarke Ingels 

Photo Rasmus Hjortshøj og BIG - Bjarke Ingels 

Badehusene

Badehusene er alle på 20 m² og er ens af udseende. De har hvert et badeværelse, et stort rum med køkken og en hems. Alle husene er solgt til udvalgte købere, som forpligter sig til at bidrage til bylivet med mindst 10 aktiviteter i løbet af et år.

Badehusene AARhus

Entreprise: Hovedentreprise
Bygherre: Kilden og Mortensen
Arkitekt: BIG
Totalentreprenør: CASA A/S
Bruttoareal: 441 m²
År: 2019

Flex Modul udviste enormt overskud

“I arbejdet med projekteringen og udførelsen af de 21 Badehuse på Ø4 spillede Flex Modul en vigtig rolle. I et tæt samarbejde med BIG blev Badehusene udviklet i en kreativ proces, hvor besøg på "værkstedet", deling af skitser og konstruktiv dialog var grundstenen for det positive arkitektoniske resultat. Husene er gennemtænkt ned til mindste detalje, og Flex Modul udviste et enorm overskud i denne proces, hvor en stor del af detaljerne, ikke var afprøvet i tidligere projekter. De 21 små Badehuse fylder ikke meget målt på m2, men spiller alligevel en utrolig stor arkitektonisk rolle i den samlede plan for Bassin 7.”

Søren Martinussen - Associate, BIG

KONTAKT OS

Skal vi bygge dit næste projekt?

Vi vil meget gerne høre fra dig hvis du skal til at projektere et byggeri, eller hvis du har brug for inspiration til hvad modulbyggeri også kan.

Udfyld venligst fornavn
Udfyld venligst efternavn
Indtast venligst en gyldig email adresse