Skip to main content

Bæredygtighed

Hos Flex Modul tænker vi bæredygtighed som en løbende proces, hvor vi hele tiden arbejder på optimeringer. Vores produktionsform er mere bæredygtig end andre måder at bygge på idet modulbyggeri er mere:

CO2 Reducerende

Når træerne gror, optager de en masse CO2. Det frigives, hvis træet rådner eller brændes. Når vi i stedet fælder træet og benytter det i konstruktionen af vores moduler, forbliver CO2en i træet, og derfor er vores produktion CO2 reducerende.

Energibesparende

Vores produktionsform er energibesparende på flere områder. Materialet i konstruktionen er træ, og træ er mindre energikrævende at fremstille end stål og beton. Vores produktion af moduler er samlet i vores produktionshaller, og alle materialer til byggeriet bliver leveret ét sted. Sådan kan vi holde transporttiden på vejen til kun at være transport af moduler og unødvendig transport af materialer til flere byggepladser fjernes. Modulerne bygges indenfor under styret fugtighed og temperaturer, og der skal derfor ikke bruges energi til tørring af byggeriet. 

Genbrug

De fleste byggerier bygges til en bestemt anvendelse og indretning. Når byggeriet ikke længere skal bruges til formålet, har modulbyggeriet nogle fordele. Modulerne kan efter endt brug skilles ad og flyttes til et nyt sted, hvor de kan anvendes på ny. Alternativt er det nemmere at flytte på indretningen, da væggene er lette. Hvis modulerne ikke kan genbruges, er det også nemmere at skille et træbyggeri ad og materialerne kan så genbruges hver for sig. Alle er punkter, som baner vejen frem mod det bæredygtige byggeri og de muligheder, der er i at minimere CO2-udledningen frem mod 2030. 

CERTIFICERET

DGNB

Når der skal DGNB certificeres lægges der vægt på kvaliteten inden for bestemte hovedområder, som er miljømæssig, økonomisk, social, teknisk, proces og omkringliggende område. Med certificeringen får bygherre stempel på, at byggeriet er opført i bæredygtig kvalitet. Flex Modul har erfaring og kompetencer til at bygge til DGNB-certificeringer. I 2017 blev vores projekt ved Botilbuddet Vingen certificeret sølv efter byggeriet var afleveret. Målet for Agorahaverne er guld-certificering, og der er allerede inden byggestart valgt materialer med henblik på kravene til at opnå certificeringen. 

FN'S Verdensmål

Global opvarmning har sat bæredygtighed i fokus. Tidligere var bæredygtighed ofte noget, der blev talt pænt om. Men nu sker det i virkeligheden.

Vi bidrager til FN's verdensmål.

KONTAKT OS

Skal vi bygge dit næste projekt?

Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du skal til at projektere et byggeri, eller hvis du har brug for inspiration til hvad modulbyggeri også kan.

Udfyld venligst fornavn
Udfyld venligst efternavn
Indtast venligst en gyldig email adresse