Skip to main content

Inspiration

Vingen - særlige boliger til særlige behov

Vingen er et botilbud til voksne med særlige behov. Derfor er lejlighederne indrettet i samarbejde med beboerne og deres pårørende, men også botilbuddets ansatte har haft indflydelse på indretningen for at sikre gode arbejdsforhold.

Fokus på brugerinddragelse

Den primære tanke bag projektet var, at vi gerne ville have en stor grad af brugerinddragelse. Derfor er boligerne indrettet i samarbejde med beboerne, deres pårørende og de ansatte. Det betyder, at vi har kunnet skabe de bedst mulige arbejdsforhold for personalet, da vi har haft adgang til konkret feedback og erfaring.

Fokuspunktet for de ydre områder, var at det skulle være trygt for beboerne at færdes der, hvilket resulterede i et lukket gårdhavemiljø.

DGNB-certificering til sølv

Byggeriet af Botilbuddet Vingen blev afleveret i 2017, hvorefter det blev sølv-certificeret af DGNB. I certificeringen var der især fokus på miljø og økonomi, hvor vi scorede højt på miljøpåvirkning, energiforbrug og lave levetidsomkostninger.

Lyse og hjemlige faciliteter

Boligerne er lyse og rummelige hvilket er et resultat af boligernes plantegning og svagt skrånende lofter. De består alle af et badeværelse, et soveværelse, et opholdsrum med tekøkken og en garderobe. Fokus har især været på beboerne i form af funktionalitet og brugervenlighed. Derfor er boligerne indrettet med loftlift og et badeværelse, hvor der er plads til en kørestolsbruger og to hjælpere. 

Fællesarealerne er indrettet med fokus på fleksibilitet i forhold til indretning, så de kan bruges varieret og til forskellige grader af samvær.

 

Botilbuddet Vingen

Entreprise: Totalentreprise
Bygherre: Lejerbo og Hillerød Kommune
Arkitekt: SWECO Architects A/S
Bruttoareal: 1.620 m²
År: 2017

KONTAKT OS

Skal vi bygge dit næste projekt?

Vi vil meget gerne høre fra dig hvis du skal til at projektere et byggeri, eller hvis du har brug for inspiration til hvad modulbyggeri også kan.

Udfyld venligst fornavn
Udfyld venligst efternavn
Indtast venligst en gyldig email adresse