Skip to main content

FORMIDLING, DIREKTE GENBRUG OG MANDSKABSFACILITETER

Gentofte Genbrugsstation - bygningen i centrum

Genbrugsstationens midtpunkt er en bygning til formidling og salg af genbrugsvarer. Derudover er der faciliteter til genbrugspladsens ansatte.

 

Unik containerbygning

I genbrugsstationens centrum ligger der en bygning, som forestiller flere containere, der er stillet ovenpå hinanden.

Da Gentofte Genbrugsstation blev kåret 'Årets Byggeri 2014' var begrundelsen, at den ville blive et forbillede for fremtidens genbrugspladser. Herunder fokuserede komiteen på, at bygningen havde en spændende arkitektur, mens den også bidrog til genbrugspladsens funktionalitet.

Grønne tage giver grønne fordele

Genbrugsstationens bygning har et grønt tag, hvilket har bæredygtige fordele. De planter, man bruger til at lave grønne tage, optager CO2 fra luften og udleder ilt i stedet. Derudover optager grønne tage op mod 50-80% af den regn, der falder på taget, hvilket mindsker mængden af regnvand, der skal ned i kloaksystemet. Det betyder, at det også bidrager til en mindsket risiko for oversvømmelse fra kloaksystemerne.

Formidling og genbrug

Bygningen indeholder et formidlingscenter, hvor genbrugspladsens gæster kan få forskellige informationer. Derudover er der en genbrugsbutik, hvor man kan købe et udvalg af de indleverede sager såsom møbler og teknik. Sidst, men ikke mindst, er der faciliteter til medarbejderne - både i stueplan og i kælderen.

 

Gentofte Genbrugsstation

Entreprise: Underentreprise
Bygherre: Gentofte Kommune
Arkitekt: Krilov Arkitekter A/S
Totalentreprenør: Per Aarsleff A/S
Bruttoareal: 360 m²
År: 2013

KONTAKT OS

Skal vi bygge dit næste projekt?

Vi vil meget gerne høre fra dig hvis du skal til at projektere et byggeri, eller hvis du har brug for inspiration til hvad modulbyggeri også kan.

Udfyld venligst fornavn
Udfyld venligst efternavn
Indtast venligst en gyldig email adresse