Skip to main content

Institution

Grønnemarken - børnene i fokus

Som en dagsinstitution med plads til 120 børn var det nødvendigt med mange kvadratmeter. Institutionen er delt op i mindre områder, hvor fokus har været, at de skal tilpasses børn i forskellige aldersgrupper.

En institution i børnehøjde

Det primære fokus i opførslen af Grønnemarken var, at det skulle være en dagsinstitution, som understøtter trivsel, udvikling og læring. Derfor er der taget højde for det store antal af børn og aldersforskellen i indretningen. Institutionen er opdelt i områder, der er tilpasset børnenes forskellige aldersgrupper, da mindre børn har gavn af tryghed, hvor store børn godt kan lide at udforske områder.

Zoneopdelte rum

De forskellige zoner i institutionen er lavet i forlængelse af hinanden. Hvis man går igennem fordelingsgangen kommer man forbi legerum, toiletter og puslerum, depoter, og et fælles børnekøkken med spisecafe, kontor og personalerum. Derudover er der flere grupperum og læringsrum, som alle har en niche, som kan inddrages på forskellig vis.

Et fokuspunkt var at skabe variation i dagslyset, hvorfor der både er flere store vinduespartier, men også lavtsiddende vinduer i børnehøjde. Derudover er der højtsiddende lysbånd. Alt dette bidrager til at skabe variation i lyset gennem dagen.

Børneinstitution Grønnemarken

Entreprise: 1. Præmie i totalentreprisekonkurrence
Bygherre: Ballerup Kommune
Arkitekt: KPF Arkitekter A/S
Bruttoareal: 860 m²
År: 2008

Professionalisering gennem hele processen

“Efter udvælgelsen af Flex Modul som vinder af konkurrencen fulgte en periode, hvor projekterne blev færdigudviklet i tæt samarbejde mellem entreprenør, bygherre, myndighedspersoner, pædagogiske konsulenter og kommende brugere. Dette samarbejde forløb dynamisk og gnidningsfrit og resulterede i et godt byggeri, som overholdt den økonomiske ramme. Selve byggesagen er forløbet gnidningsfrit i et godt samarbejde mellem Flex Modul 's og kommunens byggeledere. På denne baggrund har Ballerup Kommune intet forbehold i en anbefaling af Flex Modul til mulige nye bygherrer, ligesom vi selv ved eventuelle kommende byggerier vil inddrage firmaet i tilbudskredsen”

Frank Jakobsen - Afdelingschef, Ballerup Kommune

KONTAKT OS

Skal vi bygge dit næste projekt?

Vi vil meget gerne høre fra dig hvis du skal til at projektere et byggeri, eller hvis du har brug for inspiration til hvad modulbyggeri også kan.

Udfyld venligst fornavn
Udfyld venligst efternavn
Indtast venligst en gyldig email adresse